Βικιθήκη:Σελίδες για διαγραφή

Από Βικιθήκη
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Vista-file-manager.png
Αρχειοθετημένες συζητήσεις


Διακήρυξη της 30ής Νοεμβρίου 2006[Επεξεργασία]

Δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι το κείμενο είναι ελεύθερο. Πέρα από την ελεύθερη αναπαραγωγή, που ως διακήρυξη, μπορεί εύλογα να υποθέσει κανείς, δεν είναι φανερό ότι μπορεί να αδειοδοτηθεί με τουλάχιστον CC-BY-SA, που επιτρέπει παράγωγα έργα, εμπορική εκμετάλλευση. —Ah3kal (συζήτηση) 15:05, 12 Ιουνίου 2017 (UTC)

Συγγραφέας:Ορφεύς[Επεξεργασία]

Μυθολογικό πρόσωπο στο οποίο κατά παράδοση αποδίδεται η συγγραφή υπαρκτών κειμένων. Προτείνω τη διαγραφή της σελίδας και την απόδοση όσων κειμένων αποδίδονται σε αυτόν σε άγνωστο συγγραφέα.
Αντιγόνη (συζήτηση) 09:05, 26 Ιουνίου 2017 (UTC)

Συμφωνώ στα κείμενα το πεδίο συγγραφέας να συμπληρώνεται με «Άγνωστος», και στη σημείωση να αναφέρεται ότι κατά παράδοση αποδίδονταν στον Ορφέα. Ωστόσο η ύπαρξη της σελίδας, με εμφανή στην περιγραφή σημείωση ότι είναι μυθολογικό πρόσωπο και ότι τα έργα του αποδίδονται, πιστεύω ότι έχει την χρησιμότητα, καθώς η παράδοση είναι αρχαία, και έχει μείνει σίγουρα η συνήθεια, τα συγκεκριμένα έργα να αναζητούνται με συγγραφέα τον Ορφέα. Η σελίδα, άλλωστε του συγγραφέα, στην ουσία, είναι απλώς μία πύλη για την ευκολότερη ταξινόμιση του περιεχομένου. Παρόμοια περίπτωση (φυσικά σε μικρότερο βαθμό) είναι και αυτή του Ομήρου, το ότι έχουμε σελίδα συγγραφέα «Όμηρος» δεν σημαίνει ότι έχει λυθεί για την Βικιθήκη το ομηρικό ζήτημα, απλώς η παράδοση σε αυτή την ταξινόμηση παραείναι ισχυρή και παλιά ώστε να την αγνοήσουμε.Ah3kal (συζήτηση) 09:34, 26 Ιουνίου 2017 (UTC)
Κατόπιν δεύτερης σκέψης, νομίζω ότι ίσως θα ήταν καλύτερο, χρησιμότερο, και κυρίως ακριβέστερο τα κείμενα να μεταφερθούν στην Πύλη:Κείμενα της ορφικής παράδοσης (ή κάτι παρόμοιο) και η σελίδα προς διαγραφή να ανακατευθύνει εκεί. Φυσικά στις κεφαλίδες αυτών τον έργων ως συγγραφέας θα πρέπει να φαίνεται «Άγνωστος». Έτσι θα υπάρχει σελίδα (που είναι το ζητούμενο νομίζω, τουλάχιστον από μένα) όπου θα βρίσκονται αυτά συγκεντρωμένα.—Ah3kal (συζήτηση) 09:22, 27 Ιουνίου 2017 (UTC)

Έργα του Τσε Γκεβάρα[Επεξεργασία]

Η Σελίδα https://www.marxists.org διαθέτει όλο το υλικό της με cc-by-sa, οπότε δεν τίθεται θέμα για την αγγλική μετάφραση, ωστόσο δεν υπάρχει ένδειξη και δεν κατάφερα να βρω, ότι τα έργα του Τσε είναι ελεύθερα, και άρα και οποιαδήποτε μετάφραση. Συνεπώς πρέπει να διαγραφούν. —Ah3kal (συζήτηση) 10:09, 9 Αυγούστου 2018 (UTC)


  • Συμφωνώ. Διαγραφή των κειμένων και της σελίδας συγγραφέα, εφόσον δεν θα υπάρχουν έργα του στη Βικιθήκη.
    Αντιγόνη (συζήτηση) 10:14, 9 Αυγούστου 2018 (UTC)

Μαρία Παύλου[Επεξεργασία]

Μαρία Παύλου
Διαγράφηκε ανεξάρτητα από την συζήτηση από τον Ntetos ως εμφανώς εκτός σκοπού. —Ah3kal (συζήτηση) 12:46, 11 Σεπτεμβρίου 2019 (UTC)

Διαγραφή των σελίδων Συγγραφέας:Μαρία Παύλου, Χρήστης:Μαρία Παύλου και των περιεχομένων τους: Εγώ, Εσύ..., κλπ κλπ. Πρόκειται για αυτοπροβολή και αναπαραγωγή ουσιαστικά πρωτότυπου υλικού, καθόσον αναπαράγεται μια ηλεκτρονική αυτοέκδοση που η ίδια έχει αναρτήσει στο SCRIBD (όχι κανονική δημοσίευση/έκδοση δηλ.) από την ίδια τη συγγραφέα-ποιήτρια [1], που ως λογοτέχνης δείχνει να απέχει αρκετά από το να είναι επαρκώς αναγνωρίσιμη ή στοιχειωδώς εγκυκλοπαιδική. Συνεπώς, η αναπαραγωγή εδώ του έργου της από την ίδια έχει ως αποτέλεσμα να τη χρήση της Βικιθήκης σαν προέκταση ενός προσωπικού μπλογκ. Βλ. και σχετική συζήτηση: Βικιθήκη:Γραμματεία#Ερώτημα. ——Chalk19 (συζήτηση) 04:37, 5 Νοεμβρίου 2018 (UTC)

  • Συμφωνώ και εγώ με τη διαγραφή με βάση τα παραπάνω.--Texniths (συζήτηση) 11:41, 5 Νοεμβρίου 2018 (UTC)

Η σελίδα Συγγραφέας:Μαρία Παύλου που διέγραψες @Ntetos ανασημιουργήθηκε από τη χρήστρια. Επίσης, νομίζω ότι πρέπει να διαγραφεί και η σελίδα Χρήστης:Μαρία Παύλου, που αναπαράγει την προηγούμενη. ——Chalk19 (συζήτηση) 08:30, 8 Νοεμβρίου 2018 (UTC)