Πρότυπο:Nop

Από Βικιθήκη
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Τεκμηρίωση προτύπου[προβολή] [επεξεργασία] [ιστορικό] [ανανέωση]

Πρότυπο που επιβάλει την δημιουργία κενού διαστήματος μεταξύ παραγράφων. Τοποθετείται στο τέλος σελίδας όταν αυτό συμπίπτει με το τέλος παραγράφου. Είναι χρήσιμο στη μεταγραφή ψηφιοποιημένων εγγράφων, των οποίων το περιεχόμενο πρόκειται να ενσωματωθεί σε άλλη σελίδα. Δηλώνει ότι στην επόμενη σελίδα ξεκινάει άλλη παράγραφος, ώστε κατά την ενσωμάτωση οι δύο παράγραφοι να μην ενωθούν σε μία.

Τεχνικές λεπτομέρειες

Στην επεξεργασία σελίδας, όταν θέλετε να ξεκινήσετε νέα παράγραφο αφήνετε μια κενή γραμμή. Όταν όμως υπάρχει κενή γραμμή στο τέλος της σελίδας το λογισμικό Mediawiki την αγνοεί.

Όταν κείμενο περιλαμβάνει περιεχόμενο που ενσωματώνεται από τον ονοματοχώρο «Σελίδα» (δηλαδή από σελίδες ψηφιοποιημένων εγγράφων), συμβαίνει συχνά σε μια νέα σελίδα να ξεκινάει καινούργια παράγραφος. Με κάποιο τρόπο θα πρέπει να αυτό να δηλώνεται, καθώς η ύπαρξη κενής γραμμής στο τέλος της προηγούμενης σελίδας δεν θα έχει αποτέλεσμα. Το πρότυπο {{nop}} εξασφαλίζει ότι οι δύο παράγραφοι θα είναι διακριτές και δεν θα φαίνονται σαν μία, όταν ενσωματώνονται σε άλλο χώρο.

Χρήση[Επεξεργασία]

Στον ονοματοχώρο «Σελίδα», μετά το τέλος παραγράφου με την οποία τερματίζονται τα περιεχόμενα σελίδας, δημιουργήστε νέα γραμμή στην οποία πληκτρολογήστε {{nop}}.

... εδώ τερματίζεται η τελευταία παράγραφος της σελίδας.
{{nop}}

Το πρότυπο εισάγεται χωρίς παραμέτρους.

Χρήση σε πίνακες[Επεξεργασία]

Το πρότυπο {{nop}} χρησιμεύει, επίσης, σε πίνακες που εκτείνονται σε περισσότερες από μία σελίδες. Τοποθετείται στο τέλος της σελίδας που προηγείται, ώστε κατά την ενσωμάτωση ο πίνακας να φαίνεται ολόκληρος χωρίς να είναι διακριτό το όριο μεταξύ των σελίδων.

...
| τελευταία γραμμή του πίνακα στη σελίδα που προηγείται
|-
<noinclude>|}</noinclude>
{{nop}}


<noinclude>{|
|-</noinclude>
| πρώτη γραμμή του πίνακα στην επόμενη σελίδα
...