Συζήτηση χρήστη:Γιἀννης Ορφἐας

Από Βικιθήκη
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Για ποιό λόγο περνάτε σε σελίδες κακογραμμένο κείμενο που υπάρχει ήδη, και μάλιστα καλογραμμένο;--Texniths (συζήτηση) 09:41, 15 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

Αγαπητέ μου κ. δεν έσβησα το "καλογραμμένο" σας κείμενο οπως κάνατε εσεις στα δικά μου.. μάθετε να σέβεστε τον μόχθο των άλλων κι οχι να τον υποτιμάτε και να τον κρίνετε ως ανεπαρκή και κακογραμμένο...ο Φασισμός και η ιδιοκτησία δεν ειναι απο τα γνωρίσματα της "ΒΙΚΙΘΗΚΗ".. αν τον θεωρείτε δικό σας χώρο , να αποχωρήσω .. δεν γνωριζετε την δουλειά μου αλλά την κρίνετε κι αυτο δείχνει πως οι αρχαίοι υποφέρουν περισσότερο στα χέρια των ειδικών παρά των εραστών.. μαθετε λοιπόν οτι ο κώδικας που χρησιμοποιώ , προτείνει κάποιες αλλαγες κάποτε σε ορισμένα κείμενα ..αντι να τα "σβήνετε" διαβάστε τα πρώτα , δειτε τις νεες προτάσεις ..και μην κάνετε σαν τους ζηλωτες χριστιανους ..τα στερεότυπα εχουν παντα κάποια λαθάκια , γιαυτο άλλωστε υπάρχουν συζητήσεις επι αιώνες για τις παραφράσεις. — ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Γιἀννης Ορφἐας (συζήτησησυνεισφορά) .

Δεν το έχω γράψει εγώ το κείμενο, ούτε διεκδίκησα ιδιοκτησία. Από εκεί και πέρα το ίδιο κείμενο που βλέπω εδώ (χωρίς την δική σας προσθήκη) το βλέπω και εδώ γραμμένο δύο φορές, εκ των οποίων η δεύτερη είναι προβληματική. Και δεν είναι υποκειμενική κρίση αυτή. Το κείμενο υπάρχει πιο πάνω ήδη. Επίσης, με ποιο σκεπτικό κάνετε "αλλαγές" σε κείμενο του οποίου το πρωτότυπο είναι διαφορετικό; ΕΝΤΕΛΩΣ ΦΙΛΙΚΑ, --Texniths (συζήτηση) 11:53, 15 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

Παράδειγμα: Σε τι εξυπηρετεί η ύπαρξη του κειμένου αυτού: Εχθαίρω τον Έρωτα. Τι γαρ βαρυς ουκ επι θηρας όρνυται, αλλ’επ’εμων ιοβολει κραδίην? 22765625 ενώ πιο πάνω υπάρχει το: ᾿Εχθαίρω τὸν ῎Ερωτα. Τί γὰρ βαρὺς οὐκ ἐπὶ θῆρας ὄρνυται, ἀλλ᾿ ἐπ᾿ ἐμὴν ἰοβολεῖ κραδίην;.--Texniths (συζήτηση) 12:04, 15 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

Το κειμενο βεβαίως αλλάζει ,αλλα δεν το ειδατε.. το "επ'εμην" και το "επ εμων" κανει μια διαφορά νομίζω.. δεν φιλοδοξω να αλλαξω τα στερεότυπα και μάλιστα χαιρομαι ιδιαίτερα όταν ο κωδικας συμφωνει σε όλα ..μα τι να κάνουμε ?τόσοι αιώνες πέρασαν , δεν υπάρχουν αλλιώσεις απο τους μεταγραφείς ?δεν υπήρξαν παραφράςεις σκόπιμες ή μη ?...— ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Γιἀννης Ορφἐας (συζήτησησυνεισφορά) .

Αγαπητέ Γιἀννης Ορφἐας, η συνεισφορά σας είναι ευπρόσδεκτη, αλλά κάθε χώρος, κάθε περιοδικό, κάθε ιστοσελίδα, κάθε βιβλίο, έχει τους κανόνες του. Ο τρόπος συνεισφοράς σας, με επανάληψη του κειμένου με ένα ακατανόητο QANASTPA CODE, σε υπάρχον λήμμα / κείμενο είναι μη αποδεκτός. Αν μας εξηγήσετε τι είναι αυτό το QANASTPA CODE με μια αναφορά, μπορείτε να γράψετε νέα λήμματα / κείμενα, με ξεκάθαρη ένδειξη ότι αφορούν την έκδοση του χχχχχ συγγραφέα με δικές του διορθώσεις. Αυτό είναι πλήρως αποδεκτό, εφόσον και εάν δεν υπάρχουν πια πνευματικά δικαιώματα. --FocalPoint (συζήτηση) 09:55, 16 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

αυτη η εργασία ειναι δικη μου εγω ειμαι ο ερευνητης και ο συγγραφέας , και δεν χρειάζονται πνευματικά δικαιώματα ..το QANASTPA CODE σημαινει εναν νεο λεξαριθμικό κωδικα που εχει λογο και αιτια υπαρξης. Το συνολικο αποτέλεσμα υπάρχει στο τελος του κάθε στίχου .. δεν θα μπω σε λεπτομέρειες ..αλλα ηθελα να παρουσιάσω μια νεα πρόταση σε ανθρωπους που ενασχολουνται με τη γραμματεια χωρις να χρειαστει άμεσα να αποκαλύψω και την μεθοδο μου .. επεσα σε τοιχο ? μπορουσατε να με ρωτησετε πριν να τα σβησετε όλα ? δεν εχω το κουραγιο να γραφω πραγματα νεα και μετα απο λιγο να ερχεται κάποιος που "δεν καταλαβαινει" και να τα σβηνει μαζι με τα φωτα όλου του πολιτισμου σαν..δημοσιος βαριεστημένος υπάληλος του δημοσίου .. ενταξει , η ιστορια σας καταγραφει ως βανδαλο , καληνύχτα σας .. κε. FocalPoint — ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Γιἀννης Ορφἐας (συζήτησησυνεισφορά) .

Είστε σε λάθος χώρο για αυτό που έχετε υπόψη σας. Η Βικιθήκη αποδέχεται δημοσιευμένα κείμενα και όχι δική μας έρευνα. Αν τα έχετε δημοσιεύσει και επιθυμείτε να τα απαλευθερώσετε με cc-by-sa, αυτό είναι εφικτό και όπως σας έγραψα ήδη, μπορείτε να φτιάξετε νέα λήμματα με το περιεχόμενο αυτό. Παρακαλώ μη συνεχίζετε τις αναστροφές. --FocalPoint (συζήτηση) 10:54, 16 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

Τέτοιο παράδειγμα είναι για το Παλατινή Ανθολογία/XIII/19 Σιμωνίδου, η μετάφραση Στέφανος (Σίμος Μενάρδος)/Πολλάχω φάγει, πολλά πιεί, Σιμωνίδη του Κείου. Αν τα κείμενά σας είναι δημοσιευμένα και αποδείξετε ότι είστε ο συγγραφέας, θα μπορούσατε να φτιάξετε το ίδιο σε QANASTPA CODE/Παλατινή Ανθολογία/XIII/19. Αυτό που κάνετε τώρα πάντως, δεν μπορεί να παραμείνει στη Βικιθήκη. --FocalPoint (συζήτηση) 10:59, 16 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

(εισαγωγή κειμένου από CODE/Παλατινή Ανθολογία/XIII/19)

δηλαδη εδω δεν θα μας σβήσει κανένας ?

αν κατάλαβα καλα (διοτι ειμαι χοντροκεφαλος) εδω μπορώ να δημοσιεύσω την εργασία μου, μια εργασία που διαρκει και διαρκεί και τελειωμό δεν έχει // .. ο QANASTPA CODE ειναι πολυπλοκος λεξαριθμικός κωδικας δουλεψα παρα πολλα χρονια μαζι του μεχρι την τελικη του διαμόρφωση επάνω σε αρχαίους ποιητές και λεξικογράφους .. περιέχει 27 φθόγγους που ο καθένας απ αυτους εχει τη δική του λεξαριθμική δυναμη.. δεν ξέρω που ακριβώς να κάνω την παρουσίαση του Καναστρικου κωδικα, μα.. δεν προφέρεται Καναστπα αν και ετσι μοιαζει γραπτως ..μην ανησυχειτε ,ολα τα γραμματα ειναι Ελληνικά , το Q ειναι το αρχαίο Κοππα το Α το γνωριζετε οπως και το Ν το S ειναι το ςτίγμα και το Ρ που μας μπέρδεψε... μιας όμως που ο χωρος ανήκει σε κάποιο επιγραμμα.. θα το παρουσιασω τωρα.


QANASTPA CODE Άνθηκεν τόδ’ άγαλμα Κορίνθιοσ όςπερ ενίκα εν Δελφοις ποτε Νικολάιδας και Παναθηναίοις,10915625 ςτεφάνους λάβε πέντ’ επ’ αέθλοις εξης αμφιφορεις ελαίου Ιςθμωι δ’ εν ζαθέαι τρις επιςχερω, 21415625 οιδεν ελόντα ακτα Ποντομέδοντος αθλα και Νεμέαι τρις ενίκηςεν και τετράκισ άλλα Πελλάνει,13515625 δύο δ’ ενι Λυκαίωι και Τεγέαι και εν Αιγίναι, κρατεραι τ’ Επιδαύρωι και Θήβαι Μεγάρων τε δάμωι,22365625 εν δε Φλειουντι ςταδίωι τα τε πέντε ςτεφάνων κρατήςας αέθλων ηύφρανεν ταν μεγάλαν Κόρινθον.27215625

(ο πρωτος στίχος κλεινει με το "Παναθηναίοις",ο 2ος "επιςχερω", ο 3ος "Πελλάνει" κι οχι Πελλάναι.4ος "ενι" Λυκαιωι, καταληξη "δάμωι" όπως και στο στερεότυπο.ο 5ος και τελευταίος στίχος.. "εν δε Φλειουντι.....τα τε πέντε".. ο κώδικας εισάγει τις λέξεις "στεφάνων", "αέθλων" και "ταν".

Στερεότυπο Ἄνθηκεν τόδ' ἄγαλμα Κορίνθιος, ὅσπερ ἐνίκα ἐν Δελφοῖς ποτε, Νικολᾴδας καὶ Παναθηναίοις στεφάνους λάβε πέντ' ἐπ' ἀέθλοις ἑξῆς ἀμφιφορεῖς ἐλαίου· Ἰσθμῷ δ' ἐν ζαθέᾳ τρὶς ἐπισχερὼ - οἶδεν ἑλόντα ἀκτὰ Ποντομέδοντος ἆθλα - καὶ Νεμέᾳ τρὶς ἐνίκησεν καὶ τετράκις ἄλλα Πελλάνᾳ, δύο δ' ἐν Λυκαίῳ καὶ Τεγέᾳ καὶ ἐν Αἰγίνᾳ, κρατερᾷ τ' Ἐπιδαύρῳ καὶ Θήβᾳ Μεγάρων τε δάμῳ, ἐν δὲ Φλειοῦντι σταδίῳ τά τε πέντε κρατήσας ηὔφρανεν μεγάλαν Κόρινθον.


Κάποιες φορές το Κ που βλέπετε όπως στην περιπτωση "Κορίνθιος" το "κ" αυτο ειναι το Κοππα , αλλα στην περίπτωση που ο τόνος πεφτει στο επόμενο του Κ φωνήεν (Κόρινθος) , τοτε ειναι το Κάππα, αλλα λόγω γραμματισειρων δεν μπορώ να τα περιλάβω (ςτιγμα , κοππα και πσαμπι) διοτι η διαμόρφωση της σημερινης ελληνικής γλώσσας δεν το επιτρέπει οπως δεν επιτρέπει το ςτίγμα και το πσαμπι , που όμως ειναι φθόγγοι του Κώδικα. κἀπως ετσι , διαβαζοντας ο κωδικας Καναστρα τα κειμενα , αριθμοποιει το αποτέλεσμα που μπορει να ειναι οποιοδήποτε μεσα σε ενα φυσικό πλαισιο που εχει κάθε κώδικας .. υπάρχουν τεράστιοι αλλά και μικρότεροι , ο δικός μας ειναι μοναδικός για εμας , για τους ανθρώπινους χρόνους δλδ. Στο μελλον θα μιλήσω περισσότερο γιαυτο ισως.

(εισαγωγή κειμένου Τέλος)

Σχετικά με το QANASTPA CODE/Παλατινή Ανθολογία/XIII/19:

  • έχετε δημοσιεύσει κάπου αυτά τα κείμενά σας;
  • που;

--FocalPoint (συζήτηση) 12:04, 16 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

ναι βεβαιως εχω δημοσιευσει τα κειμενα μου στο https://www.youtube.com/watch?v=2QKez11JHsM&t=81s — ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Γιἀννης Ορφἐας (συζήτησησυνεισφορά) .

Μιλώ για δημοσιευμένο βιβλίο. Με τα όσα βλέπω και σύμφωνα με το Βικιθήκη:Τι είναι η Βικιθήκη:

  • αν / όταν δημοσιεύσετε βιβλίο ή κείμενό σας σε περιοδικό, μπορείτε να δημοσιεύσετε τα κείμενά σας στη Βικιθήκη «Πρωτογενή κείμενα που εκδόθηκαν από κάποιον συγγραφέα»
  • μέχρι τότε, δεν μπορείτε («αποκλείονται ... Πρωτότυπα κείμενα από έναν συγγραφέα»)

--FocalPoint (συζήτηση) 13:22, 16 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

κανετε ότι θέλετε , αφου με ρωτατε αν εχω δημοσιευσει σε "εντυπη" μορφη Βιβλίου κι ενω σας δείχνω την δημοσίευση μου στο youtube με αρνήστε ,ενω εσεις ως ΒΙΚΙ, υπάρχεται ως ψηφιακη οντοτητα ...τι να πω ..ειστε γελοίοι και παράνομοι σε ηθικο υποβαθρο..βεβαιως θα σβήσω και το λογαριασμό μου ..χασιμο χρονου μεσα σε γραφειοκρατικα καναλια με λιγα λογια .. bb — ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Γιἀννης Ορφἐας (συζήτησησυνεισφορά) .


Έγραφα όσο απαντούσατε, με το ίδιο θέμα:

Τέλος, προσωπικά ίσως μπορώ να δεχτώ ότι αυτά τα οποία έχετε δημοσιεύσει στο Youtube (μόνο όσα επιγράμματα φαίνονται στο εκεί βίντεο) είναι ήδη δημοσιευμένο. Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι το ίδιο θα δεχτούν τα υπόλοιπα μέλη της Βικιθήκης. Εφόσον λοιπόν χρησιμοποιήσετε μόνο αυτά τα οποία έχετε ήδη δημοσιεύσει στο Youtube, και εφόσον τα φέρετε εδώ σε χωριστά λήμματα όπως το QANASTPA CODE/Παλατινή Ανθολογία/XIII/19, δε θα τα προτείνω για διαγραφή, θεωρώντας τα «Πρωτογενή κείμενα που εκδόθηκαν από κάποιον συγγραφέα». --FocalPoint (συζήτηση) 13:58, 16 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

κι ενω εψαχνα για το κουμπι να με διαγραψω , πηρα την απάντηση σας.. Δεν αλλαζει τιποτα στη σκεψη μου σε οτι σας αφορά σαν οργανισμο ,και δεν μου κανετε χαρι ενω Εγω σας προσφερω (στο κοινο σας) δωρεαν μια εργασια εντελως νεα.. αυτη να τιθεται υπο διωγμο..!Τι σημαινει, "αν θα δεχτουν τα υπόλοιπα μελη"... κι εγω σαν μαλάκας να γραφω ενω τα "υπολοιπα μελη" θα σβηνουν ..? Οχι κυριε! αν θελετε να συνεχίσω , να αναιρεσετε όλα οσα πραξατε ή τουλαχιστον αυτα που φαινονται οπως λετε στο Βιντεο να τα ξανανεβασετε .. δεν θα κανω τον Καραγκιοζη ουτε το νεροκουβαλητη // σας ευχαριστω — ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Γιἀννης Ορφἐας (συζήτησησυνεισφορά) .