Συζήτηση προτύπου:Πολυτονικό

Από Βικιθήκη
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Φαντάζομαι ότι αν γράφει κανείς {{Πολυτονικό}} στην αρχή του κειμένου είναι ισοδύναμο με τo <div lang="grc" class="polytonic">

Έτσι είναι πιο εύκολο. --Dada 20:21, 26 Οκτωβρίου 2005 (UTC)


Όχι, δεν είναι το ίδιο. Στο πρότυπο χρησιμοποιείται το tag <span> που είναι inline element ενώ το <div> είναι block element. Για να καταλάβεις την διαφορά, αν θέλεις να έχεις μερικές λέξεις σε πολυτονικό μέσα σε μια παράγραφο, το div θα την σπάσει στην μέση αφού ζητά δικό του χώρο όπως και το p της παραγράφου. Μπορεί βέβαια να γίνει ένα πρότυπο που να περιέχει το div όπως το έκανες, αλλά δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος που θα το κλείσει με </div> το mediawiki. Οπότε πάλι έρχεσαι στο {{πολυτονικό2}}.....</div>. Ποιός ο λόγος να μπλέκεις με πρότυπα; --Geraki 21:33, 26 Οκτωβρίου 2005 (UTC)

Αν δεν κλείσω ένα block element δεν υφίσταται για ολόκληρο το κείμενο? (σε αρκετά κείμενα που ανέβασα νομίζω ότι δεν το κλείνω, να τα διορθώσω?) --Dada 21:39, 26 Οκτωβρίου 2005 (UTC)

Δεν είμαι σίγουρος για το πότε κλείνει οποιο ανοικτό tag υπάρχει. Αν γράψεις:

<p>Αυτό είναι μια παράγραφος.


το mediawiki ανιχνεύει την κενή γραμμή και βάζει αυτόματα </p> μετά την τελεία. To div λογικά θα το κλείσει πριν το επόμενο div που όμως μπορεί να είναι ο τίτλος, ή κάτι άλλο και να κλείσει πριν το τέλος του κειμένου.

Έβαλα κουμπάκια κάτω από την φόρμα επεξεργασίας. Δες αν είναι βολικά. --Geraki 22:33, 26 Οκτωβρίου 2005 (UTC)

Ένα πρότυπο στην αρχή[Επεξεργασία]

Άλλξα το πρότυπο, τώρα λειτουργεί και σαν <div>.

Πολυτονικό != αρχαία.[Επεξεργασία]

Ο ορισμός της γλώσσας ως αναγκαστικά αρχαίας εδώ δεν είναι κάπως ανιστόρητος;!;! Δεν αποκλείει επίσης (ή τουλάχιστον δεν θα ορίζει εσφαλμένα την γλώσσα) χρήση αυτού σε νεότερα πολυτονικά κείμενα που μπορεί να ανεβασθούν;!;!
ΥΓ Αν και δεν είμαι σίγουρος ότι γενικότερα το lang="grc" κάνει επί το έργον, πρακτικά κάτι. Το ="el" ναι, ίσως, ενίοτε...);!;!
Thanatos666 (συζήτηση) 15:11, 4 Μαρτίου 2014 (UTC)