Συζήτηση:Ύμνος εις την Ελευθερίαν

Από Βικιθήκη
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Χρησιμοποίησα έναν αυτόματο πολυτονιστή για τη μετατροπή σε πολυτονικό. Πώς σας φαίνεται? Το πρόβλημα είναι αν θέλει κανείς να κάνει κάποια αλλαγή στον κώδικα σε περίπτωση που υπάρχει κάποιο λάθος. --Dada 14:33, 8 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)

Είναι πολύ καλό, αλλά μόνο για τον Mozilla. Στον Internet Eplorer φαίνονται τετραγωνάκια. Σε κάποιο από τα άρθρα του Diderot αν θυμάμαι καλά είχε φτιάξει το Geraki ένα μικρό πρότυπο που εξανάγκαζε τον ΙΕ -ένα τρικ βασικά- να δείχνει το πολυτονικό κείμενο σωστά. Πρέπει να το βρούμε--Kalogeropoulos 15:37, 8 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)


Βάλε και το σηματάκι να το δω να το χαρώ που λέει και το τραγούδι--Kalogeropoulos 15:42, 8 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)

  • Έβαλα όλο το κείμενο μέσα στο πρότυπο. Ελπίζω να μην παίζουν ρόλο οι αλλαγές γραμμής. Επειδή χρησιμοποιώ Firefox δεν ξέρω πως φαίνεται τώρα σε ΙΕ. Αν όλα είναι εντάξει τότε θα προχωρήσω αδίστακτα και σε άλλες πολυτονικές μετατροπές! --Dada 18:16, 8 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)


Δουλεύει μόνο με to format br η αλλαγή σειράς. Πειραματίστηκα στην πρώτη και δεύτερη στροφή. Με άνω κάτω τελεία αλλαγή γραμμής δεν δουλεύει ούτε με το διπλό br. Θα πρέπει να γίνεται με το format που έφτιαξα τις δύο πρώτες στροφές αλλά αυτό είναι πολύ δεσμευτικό. --Kalogeropoulos 21:54, 8 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)

Μόνο με τον Οπερα δουλεύουν και τα δύο format αλλά εκεί έχει πρόβλημα η σελίδα. Κάτι δεν πάει καλά με το ΗΤΜL της

  • Θα το φτιάξω όπως πρέπει αλλά έτσι γενικά είναι πολύ χρονοβόρο να διαμορφωθούν κάποια κείμενα, ειδικά τα μεγαλύτερα σε έκταση. Μπορούμε βεβαίως να έχουμε συγχρόνως μαζί με το πολυτονικό και το μονοτονικό κείμενο ώστε όποιος έχει πρόβλημα να καταφεύγει τουλάχιστον στο μονοτονικό. --Dada 22:25, 8 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)

Το εις δεν παίνει τόνο... --Αναστάσιος 10:06, 14 Ιουλίου 2006 (UTC)

Ορθογραφία[Επεξεργασία]

Ο Κοραής έγραφε με παλαιά ορθογραφία, κόψι με ιότα κτλπ. [1] [2] Άν θέλουμε το προτότυπο της εποχής, θα πρεπει να κάνουμε υποτακτική με ήτα, και άλλα παρόμοια, αλλά μας λείπουν οι πηγές. Ανδρέας 02:51, 14 Φεβρουαρίου 2006 (UTC)

Πως θα σας φαινόταν αν προσθέτατε και μια θαυμάσια (κατά την γνώμη μου) ακουστική παραπομπή στο YouTube που βρήκα σήμερα; Είναι η Χορωδία Κερκύρας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (συναυλία υπό την αιγίδα της MDA/Hellas και του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος" Ευχαριστώ. http://www.youtube.com/watch?v=HuoK72m_hQA&feature=PlayList&p=0B9A17A0DCE30FFE

Αλέκος