Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σελίδα:ΦΕΚ Α 17 - 15.02.2017.pdf/20

Από Βικιθήκη
Η σελίδα αυτή έχει ελεγχθεί για πιθανά λάθη.
200Τεύχος Α’ 17/15.02.2017
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ιζ) Ένας (1) εκπρόσωπος του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρωπίνου Δυναμικού (Ε.Ι.Ε.Α.Δ.).

ιη) Ένας (1) εκπρόσωπος του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.).

ιθ) Μέχρι δύο (2) εμπειρογνώμονες εγνωσμένου κύρους που ορίζονται από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

κ) Ένας (1) εκπρόσωπος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ).

κα) Ένας (1) εκπρόσωπος της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ).

Τα μέλη του Ε.Σ.Ε.Κ.Α.Α.Δ. με του αναπληρωτές τους διορίζονται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που εκδίδεται ύστερα από υπόδειξη των κατά περίπτωση αρμόδιων υπηρεσιών και φορέων.

Με απόφαση των μελών του Ε.Σ.Ε.Κ.Α.Α.Δ. ορίζεται ένα (1) από τα μέλη του ως Αντιπρόεδρος. Ο Αντιπρόεδρος αναπληρώνει τον Πρόεδρο, αν ελλείπει, απουσιάζει ή κωλύεται. Στην περίπτωση αυτή καθήκοντα Αντιπροέδρου ασκεί ο νόμιμος αναπληρωτής του.

3. Η θητεία του Προέδρου και των μελών του Ε.Σ.Ε.Κ.Α.Α.Δ. είναι τριετής (3). Σε περίπτωση λήξης της θητείας πριν από τον ορισμό των νέων μελών, αυτή παρατείνεται αυτοδικαίως έως τον ορισμό των νέων. Σε κάθε περίπτωση η παράταση αυτή δεν μπορεί να υπερβαίνει τους έξι (6) μήνες.

4. Το Ε.Σ.Ε.Κ.Α.Α.Δ. μπορεί να καλεί διάφορους εμπειρογνώμονες, υπηρεσιακούς παράγοντες ή φορείς στις συνεδριάσεις του, προς παροχή πρόσθετων πληροφοριών, γνωμοδοτήσεων ή εισηγήσεων σχετικών με τα υπό συζήτηση θέματα.

5. Το Ε.Σ.Ε.Κ.Α.Α.Δ. υποστηρίζεται διοικητικά από οργανική μονάδα της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η οποία ορίζεται από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με την απόφαση της πρώτης συγκρότησής του. Η μονάδα αυτή έχει και την ευθύνη της διοικητικής υποστήριξης των συνεδριάσεων του Συμβουλίου.

6. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καθορίζονται:

α) η έδρα του Ε.Σ.Ε.Κ.Α.Α.Δ., β) ειδικότερα θέματα σχετικά με την οργάνωση και τη λειτουργία του, γ) ειδικότερα θέματα σχετικά με τη διενέργεια των συνεδριάσεων, δ) ειδικότερα θέματα σχετικά με τη διοικητική υποστήριξη της λειτουργίας του, και ε) κάθε θέμα που είναι αναγκαίο για την εφαρμογή του παρόντος άρθρου.

Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται τα άρθρα 13 επ. του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ν. 2690/1999 Α΄45).

7. Τα μέλη του Ε.Σ.Ε.Κ.Α.Α.Δ. δεν λαμβάνουν για τη συμμετοχή τους σε αυτό κανενός είδους αμοιβή ή αποζημίωση, συμπεριλαμβανομένων και των οδοιπορικών τους.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ΄
ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ
Άρθρο 19
Ρυθμίσεις θεμάτων για τα Α.Ε.Ι.

1. Το πρώτο και το δεύτερο εδάφιο της παρ. 2 και οι παράγραφοι 3 και 4 του άρθρου 61 του ν. 4415/2016 (Α΄159) επανέρχονται σε ισχύ από την έναρξη ισχύος του ως άνω νόμου.

2.α) Στην περίπτωση α΄ της παρ. 28 του άρθρου 13 του ν. 3149/2003 (Α΄141), όπως έχει αντικατασταθεί με την παρ. 1 του άρθρου 22 του ν. 4429/2016 (Α΄199), η χρονολογία «2016» αντικαθίσταται με τη χρονολογία «2017».

β) Στην περίπτωση γ΄ της παρ. 28 του άρθρου 13 του ν. 3149/2003, όπως έχει αντικατασταθεί με την παρ.1 του άρθρου 22 του ν. 4429/2016, η χρονολογία «2016» αντικαθίσταται με τη χρονολογία «2017».

γ) Οι διατάξεις της παρούσας παραγράφου ισχύουν από την έναρξη ισχύος του ν. 4429/2016.

3. Στην περίπτωση β΄ της παρ. 3 του άρθρου 22 του ν. 4429/2016 (Α΄ 199) μετά τη λέξη «διάταξη» και πριν από τη λέξη «του» προστίθενται οι λέξεις «της παρ. 1».

4. Οι περιπτώσεις α΄ και γ΄ της παρ. 7 του άρθρου 29 του ν. 4009/2011 αντικαθίστανται ως εξής:

«α. Επιστήμονες αναγνωρισμένου επιστημονικού κύρους είτε κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος είτε υποψήφιοι διδάκτορες είτε εξαιρετικής τεχνικής εμπειρίας, μπορεί να απασχολούνται ως ακαδημαϊκοί υπότροφοι με απόφαση της Συνέλευσης και πράξη του Προέδρου του οικείου Τμήματος, για τη διεξαγωγή διδακτικού, κλινικού και ερευνητικού έργου, καθοριζόμενου με τη σύμβαση που υπογράφεται μεταξύ του ακαδημαϊκού υποτρόφου και του Πρύτανη του οικείου Α.Ε.Ι. Οι συμβάσεις που συνάπτονται σύμφωνα με το παρόν άρθρο, δεν υπάγονται στις διατάξεις των Κεφαλαίων A΄, Β΄ και Γ΄ του ν. 2190/1994, αλλά υπάγονται στις εξαιρέσεις της ΠΥΣ 33/2006 (Α΄280). Η προκήρυξη του γνωστικού αντικειμένου γίνεται ύστερα από πρόταση της Γενικής Συνέλευσης του Τομέα και έγκριση από τη Συνέλευση Τμήματος. Η διάρκεια της σύμβασης καθορίζεται για χρονικό διάστημα μέχρι ενός ακαδημαϊκού έτους κατά περίπτωση, ανάλογα με τις ανάγκες του Τομέα, μπορεί δε να ανανεώνεται ή να παρατείνεται. Σε κάθε περίπτωση ο συνολικός χρόνος διάρκειας της σύμβασης δεν μπορεί να υπερβεί τα τρία (3) ακαδημαϊκά έτη.».

«γ. Η απασχόληση των ανωτέρω μπορεί να είναι πλήρης ή μερική. Σε περίπτωση πλήρους απασχόλησης δεν μπορεί να υπερβαίνει το υφιστάμενο κάθε φορά όριο των ωρών της εβδομαδιαίας απασχόλησης για το διδακτικό έργο που παρέχουν οι Καθηγητές και οι υπηρετούντες Λέκτορες των Α.Ε.Ι. ενώ στην περίπτωση μερικής απασχόλησης η υποχρέωση παροχής διδακτικού έργου μειώνεται ανάλογα με το ποσοστό της απασχόλησης. Η κάλυψη της αποζημίωσής τους γίνεται από υποτροφίες και πόρους που εξασφαλίζει το Τμήμα ή από τη χρήση των αδιάθετων ταμειακών υπολοίπων προηγούμενων οικονομικών ετών του Ιδρύματος, χωρίς αύξηση της κρατικής επιχορήγησης προς το οικείο Α.Ε.Ι., εκτός και αν αυτή προέρχεται από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.».

5. Η παρ. 2 του άρθρου 19 του ν. 3879/2010 (Α΄163) αντικαθίσταται ως εξής:

«2. Από 1.9.2017 η πιστοποιημένη εκπαιδευτική επάρκεια αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου εκπαιδευτής να μετάσχει σε χρηματοδοτούμενο από δημόσιους πόρους πρόγραμμα της μη τυπικής εκπαίδευσης. Η ως άνω προϋπόθεση δεν απαιτείται για τους Καθηγητές και τους