Βοήθεια:Εγγραφή

Από Βικιθήκη
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η Βικιθήκη, παρότι είναι ελεύθερη για όλους (δείτε τις συχνές ερωτήσεις), έχει εγγεγραμμένους χρήστες, οι οποίοι έχουν διευκολύνσεις και πλεονεκτήματα στην χρήση και διαμόρφωση της Βικιπαίδειας (δείτε εδώ για τα πλεονεκτήματα των εγγεγραμμένων χρηστών).

Η εγγραφή στη Βικιθήκη είναι εύκολη και δεν διαρκεί πάνω από μερικά λεπτά. Για να εγγραφείτε, ακολουθήστε τα εξής απλά βήματα:

  1. πατήστε το σύνδεσμο Εγγραφή/Σύνδεση που βρίσκεται στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας, και θα οδηγηθείτε στη φόρμα εγγραφής.
  2. διαλέξτε ένα όνομα χρήστη και πληκτρολογήστε το στο αντίστοιχο πεδίο. Με το όνομα αυτό θα είστε γνωστός στη Βικιθήκη, και με αυτό θα υπογράφετε τις τροποποιήσεις σας.
  3. διαλέξτε έναν κωδικό πρόσβασης και πληκτρολογήστε τον στο ανάλογο πεδίο, και ξανά από κάτω για επαλήθευση.
  4. προαιρετικά, μπορείτε να παρέξετε και μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σε αυτή μπορούν οι άλλοι χρήστες να σας στέλνουν email. Επίσης, εκεί θα σας αποσταλεί ένα email από τη Βικιθήκη με το όνομα χρήστη και τον κωδικό σας ώστε εάν τον ξεχάσετε να μπορείτε να τον ανακτήσετε από εκεί.
  5. πατήστε το κουμπί "Εγγραφή"

Αφού ολοκληρώσετε αυτά τα βήματα, είστε πλέον μέλος της ελληνικής Βικιθήκης. Περιηγηθείτε στη Βικιπαίδεια και εξασκήστε τις νέες σας δυνατότητες. Μην ξεχάσετε επίσης να τροποποιήσετε τις επιλογές σας όσον αφορά στη Βικιθήκη (δείτε τον σχετικό οδηγό) και να διαβάσετε τον οδηγό επεξεργασίας σελίδας.