Βικιθήκη:Αποποίηση ευθυνών - Προειδοποίηση για νομοθετικά κείμενα

Από Βικιθήκη
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Προσοχή: Η Βικιθήκη περιέχει κείμενα νόμων και διεθνών συνθηκών. Σκοπός τους είναι η τεκμηρίωση και μόνο. Οι χρήστες της Βικιθήκης που αποθήκευσαν αυτά τα κείμενα τα αποθήκευσαν είτε για λόγους ιστορικούς είτε για λόγους εγκυκλοπαιδικού ενδιαφέροντος. Σκοπός τους δεν είναι να αποδώσουν την αυτήν τη στιγμή ισχύουσα νομοθεσία. Οι νόμοι αλλάζουν: τροποποιούνται και καταργούνται ανά πάσα στιγμή. Οι χρήστες της Βικιθήκης και οι διαχειριστές της δεν αναλαμβάνουν σε καμία περίπτωση την ευθύνη για την πληρότητα και την ενημέρωση των νομικών κειμένων και για την ενσωμάτωση των εκάστοτε αλλαγών. Είναι πιθανόν τα κείμενα νόμων και συνθηκών που περιέχονται στη Βικιθήκη να μην ισχύουν πλέον ή να μην ισχύουν στη μορφή που είναι αποθηκευμένα.

Επίσης η Βικιθήκη είναι ελεύθερα προσβάσιμη στον καθένα. Οι περισσότεροι χρήστες που συνεισφέρουν προσπαθούν η ποιότητα των κειμένων να είναι η καλύτερη δυνατή. Αυτό όμως δεν αποκλείει την πιθανότητα να παρεισφρήσουν λάθη στα κείμενα αυτά από την αρχή ή από μεταγενέστερες επεξεργασίες. Οι χρήστες και οι διαχειριστές της Βικιθήκης δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση γι’ αυτό. Το μόνο δεσμευτικό κείμενο του νόμου είναι αυτό που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αν αναζητείτε την ισχύουσα νομοθεσία για να λύσετε δικό σας πρόβλημα αποταθείτε στους αρμοδίους (δημόσιες αρχές, δικηγόρους), οι οποίοι θα σας ενημερώσουν για την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία. Η Βικιθήκη δε στοχεύει στην παροχή κανενός είδους νομικής βοήθειας ή συμβουλής.