Συζήτηση προτύπου:Κεφαλίδα: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από Βικιθήκη
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Αντιγόνη (συζήτηση | Συνεισφορά)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 2: Γραμμή 2:


Παρατήρηση ότι η τελευταία επεξεργασία δεν είναι αναίρεση αλλά αντικατάσταση του span με div, ωστόσο πάλι δημιουργείται πρόβλημα, καθώς αλλοιώνεται η μορφοποίηση μέσα στη σημείωση.<br>[[Χρήστης:Αντιγόνη|Αντιγόνη]] ([[Συζήτηση χρήστη:Αντιγόνη|συζήτηση]]) 22:23, 21 Αυγούστου 2020 (UTC)
Παρατήρηση ότι η τελευταία επεξεργασία δεν είναι αναίρεση αλλά αντικατάσταση του span με div, ωστόσο πάλι δημιουργείται πρόβλημα, καθώς αλλοιώνεται η μορφοποίηση μέσα στη σημείωση.<br>[[Χρήστης:Αντιγόνη|Αντιγόνη]] ([[Συζήτηση χρήστη:Αντιγόνη|συζήτηση]]) 22:23, 21 Αυγούστου 2020 (UTC)



[[Χρήστης:Αντιγόνη|Αντιγόνη]] σχετικά με την λειτουργία, μπορείς να δεις [[w:en:Microdata (HTML)|en:Microdata]], [[w:en:Schema.org|en:Schema.org]]. Αντίστοιχη σήμανση μεταδεδομένων υπάρχει σε πληθώρα προτύπων και στην Βικιπαίδεια (με hCard και αντίστοιχα λεξικά, αντί schema.org, αλλά το είχαν ξεκινήσει πριν πολλά πολλά χρόνια). «Λογικό» χαρακτήρισα το σφάλμα που επισήμανες: ως inline element, το span δεν μπορεί να περιέχει παραγράφους, div, και γενικά block elements. Δηλαδή λογικό το να εμφανίζεται σφάλμα με <code><nowiki><span><p>...</p></span></nowiki></code>, ενώ φυσικά το <code><nowiki><div><p>...</p></div></nowiki></code> δεν παράγει (γι'αυτό και αυτή η λύση). Δεν νομίζω να δημιουργείται πρόβλημα αυτή τη στιγμή, δεν βλέπω κάτι αντίστοιχο στο Lint Errors που να αντιστοιχεί σε κάτι τέτοιο, υπάρχουν αυτή τη στιγμή 1-2 false positives που ίσως εξαφανιστούν (δεν νομίζω να είναι real time τα αποτελέσματα). Αλλιώς, θα πρέπει να δω ''ποιές'' είναι οι σελίδες όπου αλλοιώνεται κάποια μορφοποίηση... - [[user:geraki|<span style="color:green;">geraki</span>]] <sup>[[user_talk:geraki|(συζήτηση)]]</sup> 11:46, 22 Αυγούστου 2020 (UTC)

Αναθεώρηση της 11:46, 22 Αυγούστου 2020

Geraki, ποια είναι η λειτουργία των πρόσφατων αλλαγών που έκανες στο πρότυπο; Γιατί είναι ανάγκη να προστεθεί η καταχώρηση στο πεδίο |σημειώσεις = ενώ δημιουργεί σφάλματα σύνταξης; Μπορείς να εξηγήσεις στο σχόλιο «λογικό» στη Σύνοψη επεξεργασίας με την οποία αναίρεσες την αφαίρεσή του;
Αντιγόνη (συζήτηση) 22:09, 21 Αυγούστου 2020 (UTC)[απάντηση]

Παρατήρηση ότι η τελευταία επεξεργασία δεν είναι αναίρεση αλλά αντικατάσταση του span με div, ωστόσο πάλι δημιουργείται πρόβλημα, καθώς αλλοιώνεται η μορφοποίηση μέσα στη σημείωση.
Αντιγόνη (συζήτηση) 22:23, 21 Αυγούστου 2020 (UTC)[απάντηση]


Αντιγόνη σχετικά με την λειτουργία, μπορείς να δεις en:Microdata, en:Schema.org. Αντίστοιχη σήμανση μεταδεδομένων υπάρχει σε πληθώρα προτύπων και στην Βικιπαίδεια (με hCard και αντίστοιχα λεξικά, αντί schema.org, αλλά το είχαν ξεκινήσει πριν πολλά πολλά χρόνια). «Λογικό» χαρακτήρισα το σφάλμα που επισήμανες: ως inline element, το span δεν μπορεί να περιέχει παραγράφους, div, και γενικά block elements. Δηλαδή λογικό το να εμφανίζεται σφάλμα με <span><p>...</p></span>, ενώ φυσικά το <div><p>...</p></div> δεν παράγει (γι'αυτό και αυτή η λύση). Δεν νομίζω να δημιουργείται πρόβλημα αυτή τη στιγμή, δεν βλέπω κάτι αντίστοιχο στο Lint Errors που να αντιστοιχεί σε κάτι τέτοιο, υπάρχουν αυτή τη στιγμή 1-2 false positives που ίσως εξαφανιστούν (δεν νομίζω να είναι real time τα αποτελέσματα). Αλλιώς, θα πρέπει να δω ποιές είναι οι σελίδες όπου αλλοιώνεται κάποια μορφοποίηση... - geraki (συζήτηση) 11:46, 22 Αυγούστου 2020 (UTC)[απάντηση]