Συζήτηση:Σύνταγμα της Ελλάδας

Από Βικιθήκη
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Που κολλαει η αγια τριαδα στην αρχη??? Το αρθρο ειναι για το συνταγμα!79.129.247.154 17:09, 9 Απριλίου 2009 (UTC)

Βλέπε το πρωτότυπο στην Εφημερίδα της Κυβερνησεως. AndreasJS 21:48, 9 Απριλίου 2009 (UTC)

Το Σύνταγμα της Ελλάδος, καλώς ή κακώς, ψηφίζεται από τις Συντακτικές και Αναθεωρητικές συνθέσεις της Βουλής των Ελλήνων, 'Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος' Εν τω μεταξύ, ενσωμάτωσα τις αλλάγές που έγιναν με το Ψήφισμα της 27ης Mαΐου 2008 της Η' Αναθεωρητικής Βουλής των Ελλήνων. JimmyX 13:54, 9 Ιουνίου 2009 (UTC)

Το άρθρο 86 είναι βαθιά αντιδημοκρατικό. Κατάπτυστος αυτός που το συνέταξε και όσοι το υπερψήφισαν. 94.68.15.250 18:02, 8 Ιουνίου 2010 (UTC)


Θα πρέπει κάποιος με δικαιώματα επεξεργασίας να προσθέσει στην αρχή του κειμένου την επιλογή __TOC__ ώστε ο πίνακας περιεχομένων να εμφανίζεται πριν από το προΰμνιο Eις τo όνoμα της Aγίας και Oμooυσίoυ και Aδιαιρέτoυ Tριάδoς.

Αντιγόνη (συζήτηση) 19:32, 12 Ιουλίου 2012 (UTC)

Έγινε. --Christina Nicolaou (συζήτηση) 10:02, 13 Ιουλίου 2012 (UTC)

Προάσπιση του Συντάγματος[Επεξεργασία]

Είχα να έρθω σε αυτή τη σελίδα από τότε που προσέθεσα την συνταγμνατική αναθεώρηση. Από τότε, έγινε η ξεχασμένη αυτή από το θεό σελίδα έγινε πολύ popular βλέπω :D --JimmyX (συζήτηση) 00:50, 8 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Νέο Σύνταγμα[Επεξεργασία]

Θα ήθελα ένα νέο σύνταγμα που θα αρχίζει από το 1ο άρθρο:

Άρθρο 1
   Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι Δημοκρατία.
   Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
   Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται από τον Λαό.

Πρόταση επαναφοράς προστασίας[Επεξεργασία]

Έχω τη γνώμη ότι αυτή η σελίδα θα αποτελεί πάντοτε στόχο βανδαλισμού, όπως φαίνεται και στο πρόσφατο ιστορικό της, συνεπώς θα έπρεπε να επιστρέψει σε καθεστώς μόνιμης προστασίας.
Αντιγόνη (συζήτηση) 10:15, 9 Μαΐου 2017 (UTC)

Αντιγόνη,
  1. Από την άρση της προστασίας πριν ένα μήνα ο βανδαλισμός είναι ένας ουσιαστικά
  2. Βλέποντας το ιστορικό, οι βανδαλισμοί δεν είναι πυκνοί, απέχουν χρονικά, αρκετά μεταξύ τους, κάποιες φορές μήνες, και εν γένει αντιμετωπίστηκαν σύντομα
  3. Δεν λείπουν και οι ευεργετικές συνεισφορές πχ. [1] ή [2].
  4. Η μέση επισκεψιμότητα της σελίδας είναι 33/ημέρα για τον τελευταίο μηνα
Η γνώμη μου είναι να μην προστατευτεί, η προστασία κατασταλτικά έχει νόημα για να σταματήσει συνεχιζόμενος βανδαλισμός που δεν σταματά ούτε με φραγές, περίπτωση στην οποία νομίζω ότι αντικειμενικά δεν είμαστε - ενώ προληπτικά έχει νόημα σε σελίδες βιτρίνας, μεγάλης επισκεψιμότητας ή σελίδες στις οποίες τυχόν βανδαλισμός θα έχει επίπτωση σε πολλές άλλες (π.χ. πρότυπο με μεγάλη χρήση). Η εν λόγω σελίδα αντικειμενικά είναι σταθερα στις δημοφιλέστερες από άποψη επισκέψεων ωστόσο σε απόλυτους αριθμούς (33/ημέρα) και σύμφωνα με το (2) κατά την εκτίμησή μου δεν υπάρχει ανάγκη να κλειδωθεί, καθώς θεωρώ το φαινόμενο αραιό. Πιθανή ανάγκη κλειδώματος προκύπτει λόγω του μεγέθους της Βικιθήκης, από τον φόβο να περάσει απαρατήρητος κάποιος βανδαλισμός λόγω απουσίας κάποιου να τον αναστρέψει, ανάγκη την οποία κατανοώ. Θα κλειδώσω συνεπώς την σελίδα, κάνοντας απόπειρα να την ξεκλειδώσω όταν/αν οι ενεργοί χρήστες αυξηθούν, και αν δεν υπάρχει φυσικά κάποια αντίρρηση.—Ah3kal (συζήτηση) 11:32, 9 Μαΐου 2017 (UTC)