Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «We are Greeks!»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
7 bytes προστέθηκαν ,  πριν από 14 έτη
 
• Στην Ευρώπη υπάρχει μια αίσθηση «κοινοκτημοσύνης» απέναντι σε κάθε επιτυχία ή αποτυχία. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που στις χώρες τους υπάρχει κράτος. Εμφανές, δραστήριο και σεβαστό. Στην Ελλάδα το «εγώ» και το «εμείς» είναι σε μια διαρκή και λυσσαλέα σύρραξη με το «αυτοί», χωρίς τα σύνορα ανάμεσά τους να είναι σαφή. Όταν κερδίζει η ομάδα μας, ή ακόμα και η εθνική ομάδα, λέμε «κερδίσαμε». Όταν χάνει, λέμε «χάσανε οι άχρηστοι». Το ίδιο και στο σχολείο. Αν περάσουμε την τάξη λέμε «πέρασα». Αν μείνουμε λέμε «με άφησαν».
 
• Οι Ευρωπαίοι δουλεύουν όσο χρειάζεται για να τα βγάλουν πέρα με το ενοίκιο, το φαγητό, την ένδυσή τους, τα έξοδα για πικνίκ το Σάββατο στο πάρκο και για μια εβδομάδα διακοπών το καλοκαίρι. Οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο από όσο χρειάζεται για να εξοφλούν τα δάνεια με τα οποία αγόρασαν πράγματα που δεν τα χρειάζονται, παρά μόνο για να κάνουν εντύπωση στους άλλους, οι οποίοι δεν δίνουν δεκάρα γι’ αυτούς.
 
• Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, η μικρότερη χρονική στιγμή είναι το κλάσμα του δευτερολέπτου. Στην Ελλάδα είναι το διάστημα που μεσολαβεί από τη στιγμή που ανάβει το πράσινο φανάρι μέχρι να ακουστεί ένα κορνάρισμα από πίσω.
 
• Στην Ευρώπη όταν γίνεται μια συζήτηση ακούγεται αυτός που έχει σειρά να μιλήσει. Στην Ελλάδα ακούγεται αυτός που έχει τη δυνατότερη φωνή. Αν όμως η συζήτηση είναι τηλεοπτική, τότε δεν ακούγεται κανείς. Γιατί μιλάνε όλοι μαζί.
 
• Στην Ευρώπη τους αρχαίους τους επικαλούνται οι μορφωμένοι, όταν θέλουν να γίνουν πειστικότεροι. Στην Ελλάδα τους επικαλούνται αυτοί που δεν τους έχουν διαβάσει ποτέ, για κάνουν εντύπωση.
 
• Στις 11 το βράδυ οι Ευρωπαίοι πέφτουν για ύπνο. Οι Έλληνες ετοιμάζονται για να βγουν.
• Η πλειοψηφία των Ευρωπαίων διαβάζει εφημερίδες. Η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν διαβάζει εφημερίδες. Εκδίδει εφημερίδες.
 
• Οι Ευρωπαίοι έχουν πολιτιστικά ενδιαφέροντα. Οι Έλληνες έχουν παγωμένο φραπέ.
 
• Ένας αξιοπρεπής, καλλιεργημένος και ευαίσθητος Ευρωπαίος μπορεί να φτάσει μέχρι και την αυτοκτονία αν καταλάβει ότι η χώρα του κυβερνάται από ανόητους και ο λαός συμπεριφέρεται ηλιθίως. Ακόμα και οι πλέον αξιόλογοι, εγγράμματοι και πραγματικά σπουδαίοι Έλληνες -που βλέπουν χρόνια τώρα με απόγνωση την πολιτική, πολιτιστική και κοινωνική κατρακύλα της χώρας τους- επιμένουν πως σε ένα κόσμο χωρίς την Ελλάδα και τους Έλληνες δεν διανοούνται ότι μπορούν να ζήσουν
 
Ανώνυμος χρήστης

Μενού πλοήγησης