Βικιθήκη:Γραμματεία/Αρχείο 2 Σεπ 05 - Αυγ 14: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
αναδιάρθωση, περιγραφή σελίδας, πρώτο αρχείο στην ιστορία της σελίδας!
(αναδιάρθωση, περιγραφή σελίδας, πρώτο αρχείο στην ιστορία της σελίδας!)
<!-- Λειτουργία του λογισμικού MediaWiki, το οποίο χρησιμοποιεί η Βικιθήκη, για προσθήκη του κουμπιού «+» στο πάνω μέρος της σελίδας. Το κουμπί χρησιμοποιείται για να προστεθεί ένα νέο σχόλιο, χωρίς να χρειάζεται να υποστεί επεξεργασία ολόκληρη η σελίδα. Χρήσιμο όταν η σελίδα έχει μεγαλώσει υπερβολικά (μέγεθος > 32 Kb) λόγω απουσίας αρχειοθέτησης -->
<center><u><big>[http://el.wikisource.org/w/index.php?title=%CE%92%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B7:%CE%93%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1&action=edit&section=new Νέο μήνυμα]</big></u></center>
__NEWSECTIONLINK__
==Μηνύματα συστήματος==
*Άντε να δούμε. Αλλάζουν αυτόματα τα μηνύματα του συστήματος; --[[Χρήστης:Kalogeropoulos|Kalogeropoulos]] 11:56, 5 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
 
<!-- Η κατηγορία και οι διαγλωσσικές συνδέσεις σε αυτήν την σελίδα βρίσκονται στο πάνω μέρος. Αυτό συμβαίνει γιατί η αυτόματη προσθήκη ενός σχολίου θα τοποθετούσε αυτά τα στοιχεία ανάμεσα στα σχόλια, δυσκολεύοντας τόσο την επεξεργασία τους όσο και την αρχειοθέτηση της σελίδας -->
:Οχι, πρέπει να τα αλλάξει κάποιος διαχειριστής (που δεν έχουμε ακόμη). Εναλλακτικά θα ζητήσω στο bugzilla να τα αντιγράψουν από την Βικιπαίδεια για να μην ξανακάνουμε όλες τις αλλαγές από την αρχή. --[[Χρήστης:Geraki|Geraki]] 11:07, 12 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
 
[[Κατηγορία:Βικιθήκη|{{PAGENAME}}]]
==Πολυτονική μετατροπή==
 
<!-- Interwiki links -->
*αν και δεν είναι πάντα πολύ εύκολο τα κείμενα (και της νέας ελληνικής γραμματείας) που το πρωτότυπο ήταν γραμμένο στο πολυτονικό εδώ στην βικιθήκη πρέπει να χρησιμοποιείται το ίδιο σύστημα (πολυτονικό) αλλιώς έχουμε μη θεμιτή επέμβαση στο πρωτότυπο. Δεν είναι κακό σε πρώτη φάση να μπαίνει έστω και στο μονοτονικό αλλά θα πρέπει με κάποιο τρόπο να το σημειώνουμε ώστε όποιος έχει την ευχέρεια να το δεί και να το αλλάξει. --[[Χρήστης:Lucinos|Lucinos]] 09:43, 6 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
[[ar:ويكي مصدر:الميدان]]
[[da:Wikisource:Skriptoriet]]
[[de:Wikisource:Skriptorium]]
[[en:Wikisource:Scriptorium]]
[[es:Wikisource:Café]]
[[fr:Wikisource:Scriptorium]]
[[gl:Wikisource:A Taberna]]
[[he:ויקיטקסט:מזנון]]
[[it:Wikisource:Bar]]
[[nl:Wikisource:De kroeg]]
[[pl:Wikisource:Skryptorium]]
[[pt:Wikisource:Esplanada]]
[[ru:Wikisource:Форум]]
[[sv:Wikisource:Mötesplatsen]]
[[zh:Wikisource:写字间]]
 
Η '''Γραμματεία''' είναι το μέρος συνάντησης της κοινότητας της Βικιθήκης. Οι χρήστες συζητούν συνήθως για θέματα που αφορούν και επηρεάζουν την συνολική πορεία του εγχειρήματος.
*Νομίζω ότι έχεις απόλυτο δίκιο εφόσον μιλάμε για πρωτογενείς πηγές--[[Χρήστης:Kalogeropoulos|Kalogeropoulos]] 11:27, 7 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
 
Αν ήρθατε εδώ επειδή έχετε κάποια απορία, θυμηθείτε ότι κοιτάξατε πρώτα την [[Βοήθεια:Περιεχόμενα|''σελίδα βοήθειας'']] και τις υποσελίδες στην σελίδα [[Κατηγορία:Βικιθήκη]]. Μην φοβάστε να ρωτήσετε για οποιαδήποτε γενική απορία έχετε.
**βεβαίως και έχω δίκιο αλλά σημειώνω ότι είναι καλύτερα να υπάρχει στο μονοτονικό παρά να μην υπάρχει καθόλου. Αυτό που προτείνω είναι η δημιουργεία ενός προτύπου <nowiki>{{θα_έπρεπε_πολυτονικό_κείμενο}}</nowiki> (αντίστοιχου με τα στάμπ της βικιπαίδειας) που να υποδεικνύει ότι πρέπει να γίνει αλλαγή και ίσως δύο τελικών προτύπων που να υποδεικνύει την χρήση μονοτονικού ή πολυτονικού (πχ <nowiki>{{μονοτονικό_κείμενο}}</nowiki> και <nowiki>{{πολυτονικό_κείμενο}}</nowiki> --[[Χρήστης:Lucinos|Lucinos]] 11:40, 7 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
 
<!-- Αρχεία προηγούμενων συζητήσεων -->
**Κατασκέυασα το [[Πρότυπο:Πολυτονική μετατροπή]]. (Ο καλογερόπουλος είδε το πρόσεξε). --[[Χρήστης:Lucinos|Lucinos]] 03:45, 8 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
{| style="float:right; color:black; background-color:#dfeedf; border:1px solid #33aa33; text-align:center; padding:5px;"
| [[Εικόνα:Vista-file-manager.png|50px|Εικονίδιο Vista file manager]]
|-
! Αρχειοθετημένες συζητήσεις
|-
| [[{{FULLPAGENAME}}/Αρχείο 1|5 Σεπτεμβρίου 2005 - 20 Σεπτεμβρίου 2005]]
|}
 
== Αλλαγή Κύριας Σελίδας; ==
*** Δείτε τον [[Ύμνος είς την Ελευθερίαν]]. Αν δεν έχετε αντίρρηση μπορώ σταδιακά να μετατρέψω και τη [[Η Φόνισσα|Φόνισσα]] σε πολυτονικό. --[[Χρήστης:Dada|Dada]] 14:40, 8 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
 
Φαίνεται καλά και με τους τρεις browser. Από μένα καμία αντίρρηση για τη Φόνισσα--[[Χρήστης:Kalogeropoulos|Kalogeropoulos]] 09:53, 9 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
 
** Τι εννοείς φαίνεται καλά? Μόνο σε ένα μικρό μέρος του χρησιμοποιείται το πρότυπο για πολυτονικό. Αν φαίνεται ολόκληρο κανονικά τότε δεν χρειάζεται καθόλου το πρότυπο. --[[Χρήστης:Dada|Dada]] 12:00, 9 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
 
***Εννοώ μέχρι το 40 που έχεις βάλει το template--[[Χρήστης:Kalogeropoulos|Kalogeropoulos]] 15:22, 9 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
 
 
*Ωραίο είναι, αλλά φαίνεται καλά μόνο στον Μοζίλα. Πρέπει να βρω εκείνο το τρικ που είχε κάνει το Geraki. Σε κάποια από τα άρθρα του Diderot είναι και σε ένα χρήστη Wownee κάπως έτσι--[[Χρήστης:Kalogeropoulos|Kalogeropoulos]] 15:40, 8 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
 
Το βρήκα το πρότυπο [[Πρότυπο:Πολυτονικό]]. Τώρα είμαστε ΟΚ και για τον ΙΕ--[[Χρήστης:Kalogeropoulos|Kalogeropoulos]] 17:18, 8 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
 
* Βασικά το πρότυπο δεν φαίνεται να κάνει κάτι το ιδιαίτερο, απλώς αλλάζει την οικογένεια των fonts σε κάτι που υποστηρίζει πολυτονικό. Αυτό δεν μπορεί να γίνει και μέσα από τον ίδιο τον ΙΕ; Υπάρχουν δωρεάν πολυτονικά ελληνικά fonts. Πρέπει κάποιος να πειραματιστεί λίγο (εγώ δεν έχω καθόλου Windows). Η χρήση του προτύπου είναι λίγο προβληματική και αν κάποιος έχει ένα μεγάλο κείμενο σε πολυτονικό (πχ. Η Φόνισσα) είναι υπερβολικά χρονοβόρο να κοιτάξει πως πρέπει να το χρησιμοποιήσει και να μην υπάρχουν λάθη. Προτείνω να ψάξει κάποιος λύση εκ των έσω για τον ΙΕ (και λοιπούς browsers) και να παραθέτουμε συγχρόνως μονοτονικό και πολυτονικό. --[[Χρήστης:Dada|Dada]] 07:52, 9 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
 
*Προσωπικά συμφωνώ ότι έτσι θα έπρεπε να είναι (η ιδέα του προτύπου ήταν του γερακιού). Το πρότυπο έχει αρκετά μειωνεκτήματα και στην περίπτωση της βικιπαίδειας αυτό δεν είναι μεγάλο πρόβλημα (καθώς χρησιμοποιείται κυρίως μονοτονικό) αλλά εδώ; Νομίζω πως σωστά θα πρέπει να δίνονται (εφόσον υπάρχει η δυνατότητα) και η πολυτονική και η μονοτονική εκδοχή. Αυτό έχει το επιπλέον πλεονέκτημα ότι κάποιοι ίσως να θέλουν να αντιγράψουν για λογαριασμό τους ένα κείμενο αλλά στο μονοτονικό --[[Χρήστης:Lucinos|Lucinos]] 06:23, 11 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
 
 
*Εδώ που έχουμε μεγάλα κείμενα, μπορούμε αντί του προτύπου να δοκιμάσουμε το παρακάτω:
<pre>
Αρχή σελίδας:
<div lang="grc" class="polytonic" style="font-family: Athena, Gentium, Palatino Linotype,
Arial Unicode MS, Lucida Sans Unicode, Lucida Grande, Code2000; font-family /**/:inherit;">
Κείμενο
Τέλος σελίδας: </div>
</pre>
 
Το πρόβλημα με τον ΙΕ είναι ότι υποστηρίζει πολυτονικές γραμματοσειρές αλλά δεν τις επιλέγει αυτόματα όταν χρειάζεται. Οι περισσότεροι χρήστες δυστυχώς μάλλον δεν γνωρίζουν πως να κάνουν την αλλαγή χειροκίνητα.
--[[Χρήστης:Geraki|Geraki]] 11:46, 12 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
 
 
::Πρόσθεσα το class "polytonic" στο default style του site. Πλέον αρκεί αντί της παραπάνω μακριάς γραμμής, να βάζουμε απλώς '''<nowiki><div lang="grc" class="polytonic"></nowiki>'''. Θα πρέπει να το προσθέσω αργότερα και στα άλλα styles. --[[Χρήστης:Geraki|Geraki]] 15:11, 16 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
 
==Λάθος όνομα==
 
Είναι Βικιθήκη και όχι Βικιπηγή. Συγγνώμη αν σας παρέσυρα--[[Χρήστης:Kalogeropoulos|Kalogeropoulos]] 18:43, 7 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
 
*Αρχικά ήταν Βικιπηγή, το Γεράκι (πριν μερικούς μήνες) είχε την ιδέα ότι Βικιθήκη είναι καλύτερο. Προσωπικά βλέπω καλά και τα δυο ονόματα αλλά πρέπει να αποφασίσουμε στο ένα. Τώρα περισσότερο την γράφουμε Βικιθήκη εκτώς αν κάποιος έχει αντίρρηση (εγώ βρίσκω πολύ καλό το βικιθήκη) --[[Χρήστης:Lucinos|Lucinos]] 03:33, 8 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
 
Είχαμε συμφωνήσει τότε για το Βικιθήκη και με αυτό το όνομα μας έχουν κατοχυρώσει ως subdomain--[[Χρήστης:Kalogeropoulos|Kalogeropoulos]] 07:41, 8 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
 
==Πρόταση==
 
Επειδή απ' ό,τι κατάλαβα όταν ένα κείμενο τελειοποιηθεί πρέπει και να κλειδώνεται, προτείνω τη δημιουργία προτύπων σύμφωνα με εκείνα της Γαλλικής Βικιθήκης στα οποία με έξυπνο τρόπο φαίνεται η κατάσταση του κειμένου και η πορεία του προς την τελειοποίηση, έως ότου δηλαδή γίνει ελεύθερο λαθών--[[Χρήστης:Kalogeropoulos|Kalogeropoulos]] 18:46, 7 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
 
*Ναι όντως είναι ωραίο σύστημα αυτό. --[[Χρήστης:Dada|Dada]] 19:05, 7 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
 
*Συμφωνώ. --[[Χρήστης:Geraki|Geraki]] 11:07, 12 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
 
==Οργάνωση==
Με γειά μας!
 
*Επειδή αυτή την στιγμή είμαστε χωρίς διαχειριστές, ζητώ να εγκρίνετε να πάρω δικαιώματα bureaucrat ώστε να μπορούμε να δημιουργήσουμε διαχειριστές και εδώ αλλά και να γίνουν όλα τα απαραίτητα που χρειάζονται δικαιώματα διαχειριστή. (Bureucrat είναι ο διαχειριστής που μπορεί να μετατρέψει και άλλους χρήστες σε διαχειριστές). Αν έχει κάποιος αντίρρηση σε αυτό, θα ζητήσω να γίνω απλός διαχειριστής, αλλά οπωσδήποτε θα πρέπει κάποιος άλλος να γίνει bureaucrat.
**'''Έγινε.''' --[[Χρήστης:Geraki|Geraki]] 12:04, 16 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
*Μπορούμε να μεταφέρουμε πολλές σελίδες βοήθειας αυτούσιες από την Βικιπαίδεια.
**Μετέφερα μερικές σελίδες βοήθειας. --[[Χρήστης:Geraki|Geraki]] 12:04, 16 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
*Η μετάφραση των μηνυμάτων του συστήματος μπορεί να γίνει μόλις υπάρξει διαχειριστής ή αν πετύχει με την αντιγραφή από την Βικιπαίδεια (πρέπει να γίνει αίτηση στους developers).
**Έκανα αίτηση στο bugzilla αλλά δεν απάντησαν ακόμη. --[[Χρήστης:Geraki|Geraki]] 12:04, 16 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
*Μετάφραση του namespace του project από Wikisource σε Βικιθήκη. Θα ζητήσω σήμερα να γίνει αυτό, για να ξεκινήσουμε έτοιμοι.
**'''Έγινε.''' --[[Χρήστης:Geraki|Geraki]] 12:04, 16 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
*Κάπου μέσα στον μήνα θα πρέπει να έχουμε ετοιμάσει μια Πολιτική. Δηλαδή τι κείμενα βάζουμε, πνευματικά δικαιώματα, τίτλοι κλπ. Στην ουσία όπως είναι το αγγλικό project αλλά προσαρμοσμένα σ'εμάς και γραμμένα στα ελληνικά.
--[[Χρήστης:Geraki|Geraki]] 11:07, 12 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
 
Έτσι δεν είχαμε πάει στην αρχική αίτηση, δηλαδή να έχεις δικαιώματα bureaucrat; Κανονικά πίστευα ότι είσαι ήδη beureaucrat--[[Χρήστης:Kalogeropoulos|Kalogeropoulos]] 13:45, 12 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
 
Είχα βάλει εκεί αλλά έπρεπε να μπουν και ψήφοι άλλων χρηστών από κάτω, για να φαίνεται η σύμφωνη γνώμη όλων. Δεν αρκεί που έγραψα το όνομά μου. Αφού δεν έγινε τότε ας γίνει τώρα. Προτείνω να γίνεις κι εσύ bureaucrat ή τουλάχιστον διαχειριστής. --[[Χρήστης:Geraki|Geraki]] 15:06, 12 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
 
==Αιτήσεις για δικαιώματα διαχειριστών==
Όποιος θέλει να γίνει διαχειριστής ας βάλει το όνομά του σε κεφαλίδα τέταρτου επιπέδου για να ψηφίζουν οι υπόλοιποι από κάτω. Ψηφίζετε με Support (Υπερ) ή Oppose (Κατά).
 
=== Αιτήσεις bureaucrat ===
 
==== [[User:Geraki|Geraki]] ====
 
* '''Support''' (Υπέρ) --[[Χρήστης:Kalogeropoulos|Kalogeropoulos]] 13:50, 12 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
* '''Support''' (Υπέρ) --[[Χρήστης:Dada|Dada]] 14:53, 12 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
* '''Support''' (Υπερ) --[[Χρήστης:Lucinos|Lucinos]] 05:14, 13 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
 
=== Αιτήσεις sysop (διαχειριστή) ===
*ένας γραφειοκράτης τουλάχιστον είναι αναγκαίος (για αυτό και έβαλα τζίφρα στο γεράκι). Μεταξύμας νομίζω υπάρχει εμπιστωσύνη και το γεράκι και ο καλογερόπουλος και ο dada είναι κατάλληλοι ως διαχειριστες. Αν έχουμε γραφειοκράτη είναι απλό (και καλό) να γίνουν διαχειριστές. --[[Χρήστης:Lucinos|Lucinos]] 08:24, 13 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
 
====Lucinos====
 
* '''support''' (Υπέρ) --[[Χρήστης:Kalogeropoulos|Kalogeropoulos]] 19:11, 14 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
* '''support''' (Υπέρ) --[[Χρήστης:Dada|Dada]] 19:33, 14 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
* '''support''' (Υπέρ) --[[Χρήστης:Geraki|Geraki]] 07:39, 15 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
 
====Dada====
 
* '''support''' (Υπέρ) --[[Χρήστης:Kalogeropoulos|Kalogeropoulos]] 19:11, 14 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
* '''support''' (Υπέρ) --[[Χρήστης:Geraki|Geraki]] 07:39, 15 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
* '''support''' (Υπέρ) --[[Χρήστης:Lucinos|Lucinos]] 09:29, 15 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
 
====Kalogeropoulos====
* '''support''' (Υπέρ) --[[Χρήστης:Lucinos|Lucinos]] 09:29, 15 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
* '''support''' (Υπέρ) --[[Χρήστης:Dada|Dada]] 09:34, 15 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
 
 
Όλοι έγιναν διαχειριστές. Ο Καλογερόπουλος έγινε και αυτός γραφειοκράτης
για να διασφαλιστεί η συνέχεια του εγχειρήματος. --[[Χρήστης:Geraki|Geraki]] 11:06, 16 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
 
===Οδηγίες===
*Θα χρειαστώ οπωσδήποτε μερικές οδηγίες. Π.χ είναι απαραίτητο να εγκαταστήσω κάποιο λογισμικό; πώς μπορώ να βοηθήσω στην μετάφραση; --[[Χρήστης:Dada|Dada]] 11:12, 16 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
 
Όχι δεν χρειάζεται να εγκαταστήσεις τίποτε. Από ότι βλέπω βρήκες πως γίνεται η μετάφραση ([[Ειδικό:Allmessages]]). Έχω ζητήσει βέβαια να μας αντιγράψουν τα μηνύματα από την Βικιπαίδεια (για να μην τα κάνουμε ένα ένα) αλλά δεν ξέρω αν και πότε μπορεί να γίνει. --[[Χρήστης:Geraki|Geraki]] 11:59, 16 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
 
Αν είναι να κάνει κάποιος την μετάφραση (γιατί εγώ βαριέμαι λιγάκι) να ακυρώσω την αίτηση. --[[Χρήστης:Geraki|Geraki]] 18:27, 16 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
 
* Εγώ μπορώ νσ συνεχίσω να μεταφράζω τουλάχιστον μερικά βασικά μηνύματα (γιατί όπως είπες δεν είναι βέβαιο πότε θα γίνει η μετάφραση βάση της βικιπαίδειας) αλλά τί πειράζει αν παραμένει και η αίτηση; --[[Χρήστης:Dada|Dada]] 20:37, 16 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
 
**Τελικά ίσως θα ήταν καλύτερο να κάνουμε μόνοι μας τη μετάφραση που έτσι και αλλιώς έχει ήδη προχωρήσει αρκετά. Μερικά μηνύματα είναι λίγο διαφορετικά μεταφρασμένα από ότι στη ΒΠ και αν γίνει αυτόματα η μετάφραση από αυτή θα χαθούν. --[[Χρήστης:Dada|Dada]] 09:59, 17 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
 
Ακύρωσα την αίτηση. Κάνεις πολύ καλή δουλειά. —<b><font color=#006400>[[User:Geraki|Geraki]]</font></b> <sup>[[User talk:Geraki|✉]]</sup><small>2005-09-18 T 09:38 Z</small>
 
==Community portal==
Πως πρέπει να ονομάσουμε αυτή την σελίδα; Το '''Αγορά''' της Βικιπαίδειας δεν μου φαίνεται να ταιριάζει εδώ. --[[Χρήστης:Geraki|Geraki]] 11:51, 12 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
 
''Μουσείον'' ονομαζόταν η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. ''Γραμματεία'' είναι η ουσία της δουλειάς που κάνουμε στη Βικιθήκη
 
 
Θα προτειμούσα το Γραμματεία ως ποιό κατανοητό, ας πει και κάποιος άλλος την γνώμη του. Δεν βιαζόμαστε σ'αυτό, μπορούμε να το αλλάξουμε και αργότερα. --[[Χρήστης:Geraki|Geraki]] 15:30, 12 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
 
*Μεταξύ Μουσείον και Γραμματεία είμαι υπέρ του ''Γραμματεία''. --[[Χρήστης:Dada|Dada]] 15:33, 12 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
 
Υπάρχει και η λύση του ''Αναγνωστήριο'' ή ''Σπουδαστήριο'' της αίθουσας ανάγνωσης δηλαδή της Βιβλιοθήκης
 
Δεν μου αρέσει το ''Αναγνωστήριο'' γιατί αυτό το έχω συνδυάσει με την ησυχεία. ''Γραμματεία'' είναι καλύτερο. και το ''αγορά'' κατά την γνώμη μου δεν είναι κακό άμα σκεφτώ κάτι καλύτερο θα το πώ. --[[Χρήστης:Lucinos|Lucinos]] 08:30, 13 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
 
 
Το έκανα Γραμματεία. Αν σκεφτούμε κάτι καλύτερο αργότερα είναι πανεύκολο να αλλάξει. Επίσης αφαίρεσα το Current Events από το μενού. Μπορούμε να βάλουμε κάπου στο μενού και επιλογή προς κάποιο κατάλογο. --[[Χρήστης:Geraki|Geraki]] 11:13, 16 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
 
==Ελευθέριος Βενιζέλος==
Ο Βενιζέλος πέθανε το 1936. Αυτό σημαίνει ότι του χρόνου μπορούμε να βάλουμε όχι μόνο το αρχαίο κείμενο τού θουκυδίδη αλλά και την απόδοση του Βενιζέλου.
 
Ναι, έτσι είναι. Σύμφωνα με τον νόμο τα γραπτά του ελευθερόνονται την 1η Ιανουαρίου (όπως και όλων όσων πέθαναν το 1935). --[[Χρήστης:Geraki|Geraki]] 12:06, 14 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
 
Καλύτερα να τσεκάρουμε, γιατί νομίζω ότι άλλαξαν πάλι τον νόμο σε 80 χρόνια--[[Χρήστης:Kalogeropoulos|Kalogeropoulos]] 14:23, 14 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
 
Στην Ελλάδα οι νόμοι δεν ισχύουν '''ποτέ αναδρομικά'''. Ακόμα και να άλλαξε ο νόμος δεν επηεάζει τον Ελυθέριο βενιζέλο. --[[Χρήστης:Lucinos|Lucinos]] 09:37, 15 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
 
Αν άλλαζε θα ίσχυε ΚΑΙ αναδρομικά ΑΛΛΑ με εξαίρεση τα έργα που είχαν ήδη απελευθερωθεί. Δηλαδή αν αυξανόταν το όριο σε 80 χρόνια, κατά την έναρξη της ισχύος του νόμου ένα έργο 71 χρόνων από τον θάνατο του δημιουργού θα ήταν ελεύθερο (αφού είχε ελευθερωθεί ήδη) αλλά ένα έργο 69 χρόνων (από...) θα ελευθερωνόταν στα 80. Παρ'όλα αυτά δεν γνωρίζω να έχει αλλάξει ο νόμος. Δηλαδή από τον Ν.2121/1993 και μετά δεν ξέρω να έχει αλλάξει κάτι. --[[Χρήστης:Geraki|Geraki]] 10:33, 15 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
 
Τώρα που το ξανακοίταξα όμως, λυπάμαι αλλά τα έργα του Βενιζέλου ελευθερώνονται την 1η Ιανουαρίου 2007. Ο Ν.2121/1993 όπως τροποποιήθηκε από τον Ν.2557/97 λέει:
:"''Η πνευματική ιδιοκτησία διαρκεί όσο η ζωή του δημιουργού και εβδομήντα (70) χρόνια μετά τον θάνατό του, που υπολογίζονται από την 1<sup>η</sup> Ιανουαρίου του έτους το οποίο έπεται του θανάτου του δημιουργού.''"
--[[Χρήστης:Geraki|Geraki]] 10:51, 15 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
 
==Γραμματοσειρά==
Στα περισσότερα αρχαία κείμενα (π.χ. [[Αντιγόνη]]) πολλοί χαρακτήρες εμφανίζονται ως τετράγωνα κουτάκια. Είναι θέμα του browser μου (IE); Φταίει η κωδικοποίηση χαρακτήρων (έχει να κάνει με το πολυτονικό σύστημα) ή είναι λάθος που μπορεί να έγινε π.χ. από σκανάρισμα των κειμένων και ασυμβατότητα χαρακτήρων; --[[Χρήστης:Zip3|Zip3]] 16:42, 14 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
 
Το συζητούμε παραπάνω. Είναι πρόβλημα του IE. Έχουμε κάποιους τρόπους για να το παρακάπτουμε (ξέχασα να το κάνω στο [[Αντιγόνη]]). Δες το τώρα είναι εντάξει; --[[Χρήστης:Geraki|Geraki]] 17:23, 14 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
 
 
Ναι, μια χαρά φαίνεται τώρα...--[[Χρήστης:Zip3|Zip3]] 19:02, 15 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
 
==link που δεν λειτουργεί==
Στη κύρια σελίδα το link Θρησκευτικά Κείμενα δεν οδηγεί στην συγκεκριμένη κατηγορία (αλλά σε μία κενή σελίδα)--[[Χρήστης:Zip3|Zip3]] 13:08, 16 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
 
 
Μέχρι τώρα όλα τα link ήταν μπλε. Τώρα γίναν κόκκινα. Ωστόσο η κατηγορία Θρησκευτικά Κείμενα υπάρχει. --[[Χρήστης:Zip3|Zip3]] 13:10, 16 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
 
*Ήταν λόγω της διαδικασίας μετάφρασης. Τώρα είναι ΟΚ. --[[Χρήστης:Dada|Dada]] 13:42, 16 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
 
 
==Wikisource Logo==
* Στην αγγλική wikisource γίνεται ψηφοφορία για το καινούριο logo ([http://wikisource.org/wiki/Wikisource:Logo εδώ]). --[[Χρήστης:Dada|Dada]] 17:44, 20 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
 
 
==Αλλαγή Κύριας Σελίδας?==
* Προτείνω να αλλάξουμε την κύρια σελίδα της Βικιθήκης. Στο [[Βικιθήκη:Αμμοδοχείο|αμμοδοχείο]] έχω φτιάξει μια διαφορετική εμφάνιση πιο κοντά στην εμφάνιση της γαλλικής wikisource. Πως σας φαίνεται? --[[Χρήστης:Dada|Dada]] 20:34, 21 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)
 
 
Υπάρχει μια εξαίρεση στον νόμο των ΗΠΑ (βασικά αρκετές, αλλά εδώ μία είναι σχετική). Άσχετα με το έτος θανάτου, ΟΛΑ τα έργα που εκδώθηκαν πριν το 1923, είναι κοινό κτήμα (πάμπλικ ντομέην) και δεν προστατεύονται, κάτι που δεν ισχύει φυσικά σε άλλες χώρες (προστατεύονται κανονικότατα). Εμάς μας ενδιαφέρει αν προστατεύονται στην Ελλάδα, το αν δεν προστεύονται στις ΗΠΑ είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει τους δικηγόρους των κληρονόμων του Γρυπάρη. --[[Χρήστης:Geraki|Geraki]] 17:10, 7 Οκτωβρίου 2006 (UTC)
 
 
[[Κατηγορία:Βικιθήκη|Γραμματεία]]
 
<!-- Interwiki links -->
[[ar:ويكي مصدر:الميدان]]
[[da:Wikisource:Skriptoriet]]
[[de:Wikisource:Skriptorium]]
[[en:Wikisource:Scriptorium]]
[[es:Wikisource:Café]]
[[fr:Wikisource:Scriptorium]]
[[gl:Wikisource:A Taberna]]
[[he:ויקיטקסט:מזנון]]
[[it:Wikisource:Bar]]
[[nl:Wikisource:De kroeg]]
[[pl:Wikisource:Skryptorium]]
[[pt:Wikisource:Esplanada]]
[[ru:Wikisource:Форум]]
[[sv:Wikisource:Mötesplatsen]]
[[zh:Wikisource:写字间]]
<!-- Interwiki links -->
 
== μεταφυσικό θέμα ==
597

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης