Βικιθήκη:Οδηγός μορφοποίησης

Από Βικιθήκη
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Σε αυτή τη σελίδα υπάρχουν οδηγίες μορφοποίησης του περιεχομένου της Βικιθήκης.

Ονομασία σελίδων[Επεξεργασία]

Ο τίτλος ενός έργου θα πρέπει να είναι γραμμένος με πεζούς χαρακτήρες, στο μονοτονικό σύστημα γραφής, ακόμα και αν πρόκειται για πολυτονικό κείμενο. Τοποθετήστε το πρότυπο {{Κεφαλίδα}} στην αρχή της σελίδας και πληκτρολογήστε στην παράμετρο |τίτλος= τον τίτλο στην πρωτότυπη μορφή.

Σελίδες που αναφέρονται σε δημιουργούς και χρησιμοποιούνται ως συγκεντρωτικοί κατάλογοι των έργων τους θα πρέπει να έχουν το πρόθεμα «Συγγραφέας» στο όνομά τους. Για παράδειγμα, η σελίδα στην οποία αναγράφονται τα έργα του ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη ονομάζεται Συγγραφέας:Κωνσταντίνος Καβάφης. Αν ένας δημιουργός είναι περισσότερο γνωστός με συγγραφικό ψευδώνυμο, χρησιμοποιείστε αυτό αντί για το πραγματικό του όνομα. Για ξένους δημιουργούς χρησιμοποιήστε την επικρατέστερη ονομασία στα ελληνικά. Κάθε σελίδα συγγραφέα θα πρέπει να έχει το πρότυπο {{Συγγραφέας2}} στην αρχή της. Στις σελίδες ξένων δημιουργών μπορείτε να προσθέτετε στην παράμετρο |όνομα= τη γραφή του ονόματος στη μητρική γλώσσα μέσα σε παρένθεση, δίπλα από την ελληνική.

Δομή κειμένων[Επεξεργασία]

Αν το κείμενό σας είναι εκτεταμένο και χωρίζεται σε κεφάλαια αποφύγετε να το χωρίσετε σε ενότητες. Τοποθετήστε το κάθε κεφάλαιο σε ξεχωριστή υποσελίδα.